Dit is de module over natuurinclusieve lesmethoden bij Universiteit Wageningen

Voor een natuurinclusieve toekomst hebben we natuurinclusieve kennis en vaardigheden nodig. Dat vraagt om een ontwikkeling in het onderwijs. De Universiteit Wageningen is hiervoor in september gestart met een Living Lab project rond het thema natuurinclusief onderwijs.

Het Living Lab kan de komende jaren partners ondersteunen in het ontdekken en toepassen van natuurinclusieve lesmethoden. Binnen de leergemeenschap worden leerpunten gedeeld en inzichten beschikbaar gemaakt voor een nationaal en internationaal publiek.

Living Lab Project: trainingsmodule natuurinclusieve lesmethoden

Stichting NatuurCollege ontwikkelde samen met Universiteit Wageningen een trainingsmodule inclusieve lesmethoden voor docenten. In de modules leren docenten wat natuurinclusieve lesmethoden kunnen bieden. Ook maken ze kennis met ervaringsgerichte oefeningen en leren hoe ze deze in de les kunnen toepassen.

Lian Kasper (Stichting NatuurCollege): β€œDe eerste groep, 18 docenten en medewerkers van Wageningen Universiteit, verzamelden zich begin oktober onder een boom op de Wageningen Campus. Er is veel animo voor de modules; daar zijn we heel blij mee. De module is helaas voorlopig nog niet beschikbaar voor mensen buiten Wageningen Universiteit, maar we hopen hier wel anderen mee te inspireren!”

Meer informatie

Domein Onderwijs is als partner betrokken bij het Living Lab. Het living lab wordt georganiseerd vanuit het Europese eNaBlS project. Kijk voor meer informatie over de modules op de website van Universiteit Wageningen. Wil je meer weten over het Living Lab? Neem dan contact op met Louise van der Stok (louise.vanderstok@wur.nl) of Lian Kaspers (lkasper@landco.nl).

Volgende
Volgende

Nieuwe master: Science for Sustainability bij Radboud Universiteit Nijmegen